Σποράδες, ένας παράδεισος στο Αιγαίο

Τα νησιά των Βορείων Σποράδων βρίσκονται στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Ένας παράδεισος για ιστιοπλόους με πολυάριθμα νησιά, αμέτρητους όρμους και κόλπους, προστατευμένα αγκυροβόλια και ειδυλλιακές παραλίες.

Στους αρχαίους χρόνους η περιοχή ήταν ένα σημαντικό θαλάσσιο πέρασμα που συνέδεε το Βόρειο με το Νότιο Αιγαίο. Στους μετέπειτα αιώνες τα νησιά χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για τους πειρατές του Μπαρμπαρόσα.
Σήμερα, τα ίδια γαλαζοπράσινα νερά παρέχουν καταφύγιο σε πολλά προστατευόμενα θαλάσσια είδη σε ένα μοναδικό θαλάσσιο Πάρκο.  (Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο)

Σκιάθος (Δείτε το χάρτη)

Είναι το πιο κοσμικό και φημισμένο νησί των Βορείων Σποράδων. Οι πολλές παραλίες που διαθέτει μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα. Οργανωμένες ή όχι, με άμμο ή βότσαλα. Μεγάλες για να χαρείτε κάθε είδους σπορ, ή μικρές για να προσφέρουν μοναδικές  ιδιωτικές στιγμές σε εσάς και τους φίλους σας.

Η Σκιάθος έχει να αναδείξει μεγάλη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Επισκεφτείτε παλιά μοναστήρια, Εκκλησίες, τα ερείπια του κάστρου της παλιάς πόλης και γυρίστε πίσω στο χρόνο. Ιδανική για έντονη νυχτερινή ζωή, προσφέροντας σας μια μεγάλη ποικιλία εστιατορίων, bar και café διασκορπισμένα σε ένα λαβύρινθο από στενά καλντερίμια στο γραφικό κέντρο της παλιάς πόλης.

Σκόπελος

Το πιο πράσινο νησί όχι μόνο των Σποράδων αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου. Ανακαλύψτε παραλίες όπου τα πεύκα φτάνουν έως την ακροθαλασσιά και σας προσφέρουν τη σκιά τους. Το βόρειο κομμάτι του νησιού με τις απόκρημνες ακτές έρχεται σε αντίθεση με τα ήπια και ειδυλλιακά αγκυροβόλια του Νότου, όπου μπορείτε να απολαύσετε μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

Ο Πάνορμος, ο Στάφυλος και ο Αγνόντας είναι μερικά από τα αγκυροβόλια που θα σας προφυλάξουν όταν ο θεός των ανέμων Αίολος, ανοίξει τους ασκούς του.

Αλόννησος

Θα σας αιχμαλωτίσει από την στιγμή που θα αγκυροβολήσουμε. Γνωστή για την φιλοξενία των κατοίκων, τις συνταγές της, και το κρασί της. Προορισμός που προτιμούν συνήθως ιστιοπλόοι που αναζητούν την αυθεντικότητα ενός ελληνικού νησιού μακριά από τους πολύβουους τουριστικούς προορισμούς.

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο

Ανοίξτε πανιά και επισκεφτείτε το Θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου. Χαρείτε το μαγευτικό υποθαλάσσιο κόσμο. Με μια μάσκα με αναπνευστήρα βουτήξτε στις σπηλιές που ζει η αγαπημένη μας  Μονάχους-Μονάχους.