Πρόγραμμα & Καπετάνιος
Παρόλο που το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο, μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές με βάση τις προτιμήσεις σας και τις καιρικές συνθήκες. Πχ αν προτιμάτε να αγκυροβολείτε σε κόλπους παρά να δένετε σε λιμάνια, μπορούμε να το κάνουμε. Ο καπετάνιος είναι υπεύθυνος όλο το 24ωρο για την ασφάλεια του πληρώματος και του σκάφους και ταξιδεύει 6-7 ώρες/ημέρα. Δεν πραγματοποιούνται νυχτερινοί πλώες. Τέλος ένας από το πλήρωμα θα πρέπει να μάθει κάποια βασικά για την διαδικασία απόπλου και κατάπλου του σκάφους ώστε να βοηθά τον καπετάνιο στο λύσιμο-δέσιμο-αγκυροβόλιο.

Λιμάνια
Σε κανένα λιμάνι των Σποράδων δεν υπάρχουν προκαθορισμένες θέσεις για τα σκάφη μας (Όπως και για κανένα άλλο). Τα λιμάνια είναι δημόσια και δεν μπορούμε να κρατάμε θέσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ειδικά για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που υπάρχει πολύ κίνηση να χρειαστεί να είστε αγκυροβολημένοι στον κόλπο του λιμανιού και να προσεγγίζετε το με το βαρκάκι το λιμάνι.

Προμήθειες
Στην προσφορά μας δεν συμπεριλαμβάνεται η διατροφή σας. Είστε ελεύθεροι να αποφασίσετε αν θα μαγειρεύετε στο σκάφος ή να επιλέξετε από την μεγάλη ποικιλία εστιατορίων, ταβερνών κ.α. που διαθέτει η περιοχή. Το σκάφος διαθέτει όλο τον εξοπλισμό για να μαγειρέψετε και δεν χρειάζεται να φέρετε δικά σας σκεύη. Είναι απαραίτητο ο πελάτης να αγοράσει πόσιμο νερό 3-4 6άδες. Το νερό του σκάφους μπορεί να καταναλωθεί αλλά είναι καλύτερο να το αποφεύγουμε διότι δεν γνωρίζουμε πάντα την ποιότητά του σε κάθε λιμάνι ανεφοδιασμού.

Καθαριότητα Σκάφους
Το σκάφος το παραλαμβάνετε καθαρό και κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας αναλαμβάνετε να το διατηρείτε καθαρό. Γι’ αυτό πριν την αναχώρηση σας είναι χρήσιμο να προμηθευτείτε καθαριστικά προϊόντα όπως υγρό πιάτων, σφουγγάρια, απορρυπαντικά τουαλέτας, χαρτί τουαλέτας, κουζίνας και σακούλες απορριμμάτων. Κάποιοι προτιμούν να αγοράζουν πιάτα-ποτήρια-πηρούνια κλπ μιας χρήσης.

Ενέργεια
Τα σκάφη δεν έχουν παροχή ρεύματος 220V. Καλό είναι να έχετε 12V φορτιστή κινητού. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε INVERTER οι συσκευές που μπορεί να υποστηρίξει το σκάφος είναι κινητά και κάποιο φορητό υπολογιστή αλλά και αυτό με περιορισμό. Αποκλείονται συσκευές όπως σεσουάρ, τοστιέρα, εσσπρεσιέρα κλπ

Νερό
Το σκάφος το παραδίδουμε γεμάτο με νερό (300/500/1000 lt ανάλογα με τον τύπο του σκάφους). Κατά την διάρκεια του ταξιδιού οι πελάτες αναλαμβάνουν το κόστος του ανεφοδιασμού (από 0 Έως 20 € ανάλογα το λιμάνι που θα προμηθευτείτε το νερό).

Πάγος
Το σκάφος έχει ηλεκτρικό ψυγείο και δουλεύει όταν η μηχανή είναι ανοιχτή. Όταν το σκάφος είναι αγκυροβολημένο και η μηχανή δεν δουλεύει το ψυγείο υποστηρίζεται με πάγο. Το σκάφος θα είναι γεμάτο από πάγο για το ψυγείο στην αρχή του ταξιδιού. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού μπορεί ο πελάτης να χρειαστεί να αγοράσει πάλι πάγο.

Γκάζι
Το σκάφος διαθέτει 2 μπουκάλες γεμάτες 3 kg Υγραέριο.

Ρουχισμός-Αποσκευές
Για την εξοικονόμηση χώρου καλό θα ήταν να προτιμώνται μαλακές αποσκευές. Προτείνουμε όλοι να διαθέτουν γυαλιά ηλίου, καπέλο, μαλακά αντιολισθητικά παπούτσια και κάποιο μπουφάν-αντιανεμικό. Σας παρέχουμε κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, παπλώματα, και μαξιλάρια. Δε σας παρέχουμε πετσέτες θαλάσσης.

Ασφάλεια
Όλα τα σκάφη επιθεωρούνται από τον Ελληνικό Νηογνώμονα και διαθέτουν όλα τα σωστικά μέσα που ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Επιπλέον σε κάθε ταξίδι προηγείται έλεγχος από τις Λιμενικές Αρχές